Madrid

Uns 20.000 menors identificats com a víctimes d'explotació infantil a Espanya

A Espanya hi ha 20.000 menors identificats com a víctimes de l'explotació infantil que són obligats a prostituir-se, demanar pel carrer o robar. Són dades que ha fet públiques avui l'Organització per la Seguretat i la Cooperació a Europa, l'OSCE, que alerta que aquesta és només la punta de l'iceberg, ja que n'hi ha molts més que no estan identificats. En total, cada any hi ha 1.200.000 nens de tot el món que són víctimes del tràfic de persones i utilitzats per l'explotació laboral, les adopcions il·legals o el tràfic d'òrgans. Es tracta del tercer negoci criminal més important a escala mundial i arriba a moure uns 2.700 milions d'euros l'any.

Actualitzat
En la majoria dels casos, aquests menors provenen de països del Tercer Món o de l'Europa de l'Est, i una gran majoria es dediquen a delinquir amb el consentiment dels seus pares.

Tant l'OSCE com l'organització Save the Children fan una crida als governs i institucions internacionals perquè engeguin plans d'acció per identificar els menors en situació de risc i donin suport a les autoritats policials i judicials en contra d'aquestes màfies.
Anar al contingut