Santa Cruz de Tenerife

Uns 2.000 manifestants protesten contra l'arribada d'immigrants a les Canàries

Sota el lema "Basta ya, no cabemos más", almenys 2.000 persones, segons la subdelegació del govern, s'han manifestat pels carrers de Santa Cruz de Tenerife per reclamar un alto en l'arribada d'immigrants; una marxa en què, segons els organitzadors, hi ha hagut 2.000 participants i 8.500, segons l'Ajuntament. Cap líder o càrrec polític significatiu ha participat en la manifestació, en què, a títol particular, hi havia representants dels Joves de Coalició Canària, que sí que donaven suport a la marxa, segons ha dit algun d'ells.

Actualitzat
El control de la població, una llei de residència, mesures que acabin amb el tràfic de sers humans i la defensa de "la identitat de la nostra terra" han estat algunes de les demandes dels manifestants, convocats per la federació d'associacions de veïns Concave i l'organització Identitat Canària, als quals s'han sumat el Partit Nacionalista Canari (PNC), el Centre Canari Nacionalista (CCN) i una desena de membres del partit d'ultradreta Democràcia Nacional.

El portaveu dels convocants, Mateo López, d'Identitat Canària i assessor de l'Ajuntament de Santa Cruz de Tenerife, ha considerat un èxit la convocatòria i ha subratllat que gràcies a aquesta manifestació, els mitjans de comunicació a les illes porten una setmana parlant de la immigració, que és el principal problema de la societat, ha dit.

López i la resta de convocants s'han desmarcat de qualsevol símbol xenòfob o racista, i han subratllat que el que pretenen és cridar l'atenció dels polítics perquè posin remei a l'augment de la població i a evitar així que es desenvolupin aquestes actituds en un futur.

La manifestació ha acabat a les portes de la subdelegació del govern, on un grup d'unes 15 persones contràries a la marxa, que han definit com "una vergonya per als canaris", els esperava amb tambors i consignes a favor dels immigrants.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut