Membre del Comité d'Empresa de L'Auditori durant la concentració a la plaça Sant Jaume reclamant el retorn del 1% del sou retingut els any…
Membre del Comité d'Empresa de L'Auditori durant la concentració a la plaça Sant Jaume reclamant el retorn del 1% del sou retingut els anys 2007 i 2008 a 26-5-17 (Horitzontal)

Uns 150 treballadors de L'Auditori es concentren a la plaça de Sant Jaume coincidint amb la jornada de vaga laboral

Actualitzat

ACN Barcelona.-Uns 150 treballadors de l'Auditori s'han concentrat a la plaça de Sant Jaume aquest divendres durant la jornada de vaga. Els manifestants han reclamat a l'Ajuntament de Barcelona l'increment de sou del 1% corresponent als anys 2007 i 2008, pactat en el conveni col·lectiu. Els empleats han anunciat que faran una altra jornada de vaga de 24 hores el proper 21 de juny, coincidint amb el Concert a la Platja de l'OBC. Aquesta s'afegirà a les aturades del passat dimecres 24 de maig i d'aquest divendres. El seguiment de la vaga ha estat d'un 98%, segons el Comitè d'Empresa. La concentració dels empleats de L'Auditori ha coincidit amb la celebració del Ple Municipal. "Els serveis jurídics de l'Ajuntament diuen que legalment només poden pagar als músics, que no els han pagat encara, però segons l'acord signat el personal laboral hem de cobrar allò que fa deu anys ens van treure, sense preguntar-nos", ha sentenciat el representant del Comité d'Empresa de L'Auditori, Xavier Burgos.

Els treballadors afectats esperen a la resolució de la sentencia judicial per tornar a cobrar el sou retingut durant aquests anys, tot i que Xavier Burgos ha assegurat que "l'ajuntament demanarà una sentència en ferm abans que pagar allò que ens deu, recorreran i el procés s'endarrerirà".La jornada de vaga d'aquest divendres s'ha sumat a la del passat 24 de maig que va obligar a traslladar el concert de clausura de la 33a temporada d'Ibercamera al Palau de la Música Catalana. L'any passat, els treballadors ja van convocar una aturada de 24 hores coincidint amb el Concert a la Platja, tot i que finalment van desconvocar la vaga per "un gest de bona voluntat i confiança amb l'ajuntament, que suposadament compliria amb els pagaments", segons ha explicat Xavier Burgos.

Anar al contingut