Unitat pel Canvi i Guanyem Sabadell presenten una moció perquè es reposin les banderes d'Espanya i Europa a l'Ajuntament

ACN Sabadell.-Unitat pel Canvi i Guanyem Sabadell han presentat una moció perquè es reposin les banderes d'Espanya i Europa a l'Ajuntament d'aquesta ciutat. La proposta arriba després que el passat 27 d'octubre -coincidint amb la proclamació de la República-, es retiressin aquests símbols de la façana de l'edifici principal. S'ha donat a conèixer en el marc de la Junta de Portaveus. Les dues formacions consideren que la gestió dels elements simbòlics "no pot quedar només en mans de l'alcalde o del govern", sinó que formen part de la responsabilitat del conjunt del consistori. "Esperem que en el futur decisions com aquestes no es prenguin a partir d'una única sensibilitat sinó que es tingui en compte la pluralitat representada dins d'aquest Ajuntament i es faci als òrgans corresponents", assenyalen aquests partits polítics.

Unitat pel Canvi i Guanyem Sabadell indiquen que "darrera de cadascun d'aquests símbols hi ha part de la societat que se sent representada, per un o per tots", i remarquen que "prescindir d'ells és no tenir en compte part de la ciutadania de Sabadell". Així asseguren que la decisió "pot trencar l'exemple de convivència que sempre ha significat la ciutat en què conviuen persones amb identitats i maneres de pensar diferents, on el respecte democràtic és un element fonamental per la convivència i la cohesió social".En aquest sentit s'ha pronunciat el regidor portaveu d'Unitat pel Canvi (UpC), Joan Berlanga, que ha assegurat que "la convivència i la cohesió social són elements fonamentals d'una ciutat que cal cuidar dia a dia" i que "la retirada de les banderes és un acte excloent que no l'afavoreix". Per la seva part, la regidora portaveu de Guanyem Sabadell, Marisol Martínez, considera que "va costar molt aconseguir unes administracions democràtiques que representin a tothom i vetllin pel bé comú. Aquestes estan representades per uns símbols i ha de ser l'expressió majoritària del poble qui prengui la decisió de canviar-los. No podem oblidar mai que convivim sensibilitats molt diverses que han de ser respectades", ha apuntat..

Anar al contingut