Uniqlo desembarca a Barcelona per menjar terreny a Zara i H&M

La batalla de les principals marques tèxtils del món es trasllada al passeig de Gràcia

Iván GutiérrezActualitzat

Zara, H&M i des d'aquest dimecres, Uniqlo. Són les tres principals productores de tèxtil a tot el món, i ara, la lluita que tenen a nivell mundial es trasllada a una mateixa cruïlla de Barcelona.

La marca de roba japonesa ha desembarcat a Espanya instal·lant la seva primera botiga entre el passeig de Gràcia i la Gran Via. I els seus plans són ambiciosos: 120 contractacions amb previsió d'obrir noves botigues a Barcelona, al novembre, i Madrid, d'aquí uns anys. Però el mercat espanyol té un clar dominant amb noms i cognoms: l'Inditex d'Amancio Ortega. I a més, la competència del comerç electrònic creix cada any.

Koshuke Kobayashi, director d'operacions d'Uniqlo Espanya:

"Zara no és l'únic competidor. També competim contra Amazon i Google."

Segons apunten fonts del sector, Uniqlo ho tindrà molt difícil per rendibilitzar la seva inversió a Espanya i competir frec a frec amb Inditex i H&M.

David de Antonio, professor de l'Escola de Comerç:

"Les millors zones ja estaven ocupades per grans cadenes com Inditex o H&M, que porten molts anys."

Ingressos de 60.000 milions d'euros

Això mateix es pot veure a tot el món, on entre les tres empreses ingressen uns 60.000 milions d'euros en vendes. A Barcelona, només al quilòmetre i mig que hi ha des de la plaça Catalunya a Diagonal, Inditex té 13 botigues i H&M una (igual que Uniqlo), ja que bàsicament té presència a la Rambla i al Portal de l'Angel. I en aquesta lluita, a nivell local, també entra la cadena de moda catalana Mango amb 6 locals.

 

 

El turisme ha fet d'aquests eixos comercials els més cotitzats de tot Barcelona, amb una pujada de preus molt elevada i fent-ho territori acotat per a multinacionals.

 

 

El que no diferencia gaire aquests gegants de la moda és, precisament, el lloc de producció, subcontractada a països del sud-est asiàtic o la Xina, on la mà d'obra és més barata.

ARXIVAT A:
Economia de butxaca
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut