Barcelona

Unió s'erigeix com l'única força capaç de mantenir el diàleg amb el PP i el PSOE

En "L'entrevista de l'estiu", del 3/24, Ramon Espadaler afirma que després de les eleccions generals exigiran una proposta sobre Catalunya al govern espanyol

RedaccióActualitzat

Unió s'erigeix com l'única força amb capacitat per mantenir el diàleg obert amb els dos partits majoritaris a Espanya, el PP i el PSOE. En aquest sentit, el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, es va reunir a Madrid amb Mariano Rajoy i Pedro Sánchez.

El candidat d'Unió a la presidència de la Generalitat, Ramon Espadaler, manté a "L'entrevista de l'estiu", del 3/24, que el diàleg serà imprescindible després de les eleccions del 27-S.

"O l'un o l'altre presidiran el proper govern d'Espanya. Ja veurem amb quines aliances, ja veurem amb quins suports. Nosaltres ens sentim en l'obligació, des del nostre catalanisme i en defensa dels interessos de Catalunya, de mantenir aquests ponts oberts."

Espadaler afirma que no esperen del govern espanyol cap proposta en ferm per a Catalunya abans de les eleccions generals, però que després tenen l'obligació de fer-la.

"Difícilment faran una proposta, perquè --i aquí també som molt crítics amb uns i altres--, malauradament, massa vegades Catalunya és una arma llancívola per guanyar vots. Abans de les eleccions generals no esperem res, però després ho exigim, perquè això no pot continuar."

Sobre la compareixença de Mas la setmana que ve a la Diputació Permanent, Espadaler considera que no té cap sentit, però ha assegurat que hi aniran i esperen repartir-se amb Convergència el temps d'intervenció.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut