El congrés d'Unió Democràtica a Barcelona (ACN)
El congrés d'Unió Democràtica a Barcelona (ACN)
Barcelona

Unió reforma els estatus i el codi ètic per presentar-se a les pròximes eleccions catalanes

Unió aprova una reforma organitzativa que contempla un codi ètic i una limitació de mandats

RedaccióActualitzat

Unió vol presentar-se a les pròximes eleccions catalanes. La formació, que va rebutjar presentar-se el 26-J, ha aprovat una reforma dels seus estatuts i del seu codi ètic amb la voluntat de presentar-se als nous comicis, tant a les municipals com a les del Parlament Catalunya.

Segons el secretari general d'Unió, Ramon Espadaler, defensa les aspiracions del partit "des de les coordenades del catalanisme i la centralitat política". Així ho ha assegurat durant la clausura del 26è Congrés, que s'ha fet a Barcelona sota el lema "On tot torna a començar".

Entre les principals novetats organitzatives hi ha la limitació de mandats, una nítida divisió entre comitè de govern i consell nacional, la voluntat d'implicar més la militància amb la creació dels Amics d'Unió i la creació d'un codi ètic.

La ponència de reforma organitzativa d'Unió ha estat aprovada pel 98,7% dels compromissaris i el codi ètic ha estat acceptat amb el 99,6% dels vots.

Després de l'estiu tindrà lloc la segona fase d'aquest congrés, durant el qual la formació elegirà la nova direcció del partit i debatrà en profunditat la seva estratègia política.

Unió vol evitar un tripartit d'esquerres

Espadaler ha mostrat la seva preocupació pel fet que l'alternativa a l'actual govern de la Generalitat "acabi venint de la mà del que representa En Comú Podem, amb aliança amb altres forces d'esquerra".

"Unió formarà part de l'alternativa al govern actual per evitar un tripartit d'En Comú Podem, ERC i la CUP"

Espadaler diu que aquest tripartit "seria sortir del foc per caure a les brases".

Anar al contingut