Barcelona

Unió es dissol a Barcelona, al Berguedà i a les Terres de l'Ebre

No estan d'acord amb la línia oficial del partit i s'afegiran al grup de crítics Hereus UDC 1931

RedaccióActualitzat

Continua l'escissió d'Unió Democràtica de Catalunya. Les federacions de Barcelona ciutat, les Terres de l'Ebre i el Berguedà han decidit separar-se per les discrepàncies sobre la posició de la formació en el procés.

La federació d'UDC de Barcelona ciutat ha decidit dissoldre's per la posició de la majoria dels militants a favor del procés cap a la independència. Després de la consulta interna del passat 14 de juny, ha decidit no reconèixer l'actual direcció del partit i apostar per la creació d'una nova força política. La federació d'Unió a Barcelona, que no està d'acord amb la línia oficial del partit, s'afegirà al grup de crítics Hereus UDC 1931.

La mateixa situació tenen també a les Terres de l'Ebre. L'executiva intercomarcal dels democratacristians ha decidit dissoldre's i reclama la formació d'un nou partit a favor del procés independentista a través de la Plataforma Hereus UDC 1931.

Els pròxims dies s'anirà donant de baixa d'Unió la major part dels càrrecs electes i de la militància. Els fins ara dirigents del partit a l'Ebre calculen que els seguiran tres quartes parts dels 160 militants al corrent de pagament. De fet, a la consulta interna del passat 14 de juny, un 75% de la militància ebrenca va votar en contra de la proposta de l'executiva del partit.

El Comitè Executiu Comarcal d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC) al Berguedà també s'ha dissolt després que tres quartes parts dels seus membres hagin presentat la dimissió en bloc. Entre els dimissionaris hi ha alcaldes, regidors, consellers comarcals i el diputat provincial. Aquest últim, Jesús Calderer, que també és alcalde de Cercs, ha explicat a l'ACN que "era incompatible ser als dos cantons", ja que el seu camí "va cap a la independència".

A la consulta interna que va convocar UDC el 14 de juny, un 94% dels militants del Berguedà van apostar pel "no" i tan sols un 6% es va posicionar a favor. Com en els altres casos, els dimissionaris s'uniran a la plataforma Hereus UDC 1931.

Unió Democràtica haurà de crear ara una gestora al territori amb els militants que decideixin quedar-se. De moment, l'executiva no ha fet cap comentari.

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut