Barcelona

Unió diu que no sap res de la proposta del govern per mantenir una part de l'impost de successions

Unió Democràtica assegura no saber res de l'última proposta del govern sobre l'impost de successions i que planteja una supressió parcial d'aquesta taxa. Els democristians demanen que es complexi la promesa electoral d'eliminar-lo tot. Els partits de l'oposició es queixen de la manca de concreció de l'executiu en aquest capítol.

Actualitzat
L'última proposta del govern per mantenir una part de l'impost de successions ha provocat la primera diferència entre Convergència i Unió des que Mas és al poder. Aquest cap de setmana el secretari del govern, Germà Gordó, ha anunciat que l'executiu mantindrà aquest impost a partir del tercer grau de consanguinitat i la formació de Duran i Lleida assegura no haver rebut cap proposta.

El secretari general d'Unió, Josep Maria Pelegrí, assegura que coneix pels mitjans de comunicació les declaracions de Gordó en aquest sentit. En qualsevol cas, Pelegrí ha recordat que el programa electoral de CiU preveu la supressió total de l'impost, una supressió que Duran va anunciar que es produiria abans de les municipals del maig.

Per la seva banda, l'oposició ha criticat, precisament, la improvisació de l'executiu en aquest capítol. Tots els partits reclamen a l'executiu que defineixi exactament qui pagarà successions i qui no i que porti la proposta al Parlament perquè es voti.

El PSC manté que l'impost s'ha de quedar igual, si més no mentre duri aquesta crisi econòmica. El PSC diu que aquesta és la mesura que ha d'adoptar CiU si realment vol comptar amb ells de cara a l'aprovació dels pròxims pressupostos d'aquest 2011.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut