Barcelona

Unió Democràtica nega haver rebut cap donació anònima que excedeixi els límits legals

Unió Democràtica de Catalunya ha negat haver rebut cap donació que excedeixi els límits legals, com s'afirmava en un informe del Tribunal de Comptes, i ha recordat que "no hi ha cap expedient sancionador obert" contra la formació, que s'ha mostrat disposada a col·laborar amb el Tribunal. Aquest dijous el Tribunal multava UDC per rebre una donació anònima que triplicava el límit que estableix la llei.

Actualitzat
En un comunicat, Unió Democràtica de Catalunya ha volgut manifestar que el Tribunal de Comptes -que aquest dijous decidia sancionar amb més de 271.000 euros el partit per un donatiu anònim il·legal que va rebre l'any 2006- no ha iniciat cap expedient sancionador.
 
UDC ha reiterat que "mai no ha rebut cap donació anònima superior a les permeses per la llei" i ha afirmat que ampliarà la documentació aportada pel Tribunal "per demostrar que no hi ha hagut cap infracció per part d'Unió Democràtica de Catalunya".

El Tribunal estima que hi ha una infracció en una donació anònima per import de 196.000 euros que va rebre l'agost de 2006 -i que, per tant, supera els 60.101 euros de límit que estableix la llei orgànica de finançament dels partits polítics- i que la multa equival al doble de l'aportació il·legalment acceptada.

Anar al contingut