Barcelona

Unió Democràtica decideix no presentar-se a les eleccions del 26 de juny

El partit democristià indica que seran "sí o sí" a les properes eleccions al Parlament

Actualitzat

Unió Democràtica ha decidit no concórrer a les eleccions generals del 26 de juny. El secretari general del partit, Ramon Espadaler, ha anunciat una decisió "que no és fàcil" en la roda de premsa posterior al comitè de govern dels democristians. Espadaler, però, ha assegurat que es presentaran "sí o sí" a les eleccions al Parlament, previstes per al 2017:

"No podem articular una proposta electoral tan a curt termini"

Espadaler està convençut que Unió és un partit amb futur perquè representa un "espai polític de catalanisme centrat" que creu que actualment està "desarticulat" i orfe de referent polític. Els democristians volen reconstruir aquest espai, però no en el poc temps que hi ha fins a les properes eleccions.

De cara a les generals, Unió recomanarà a la seva militància que voti en blanc perquè cap força "recull els plantejaments d'Unió".

Després de no aconseguir representació ni en les eleccions al Parlament del setembre ni a les generals del 20-D, Unió passa per una situació delicada, amb un preconcurs de creditors en marxa i amb baixes d'alguns dirigents en les últimes setmanes.

Anar al contingut