Barcelona

Unió de Pagesos denuncia que Foment deu 35 milions d'euros als 2.000 expropiats per obres públiques a Catalunya

Els propietaris agrícoles de terrenys per on han de passar moltes de les obres públiques projectades a Catalunya encara no han cobrat ni saben quan ho faran. Unió de Pagesos calcula que el Ministeri de Foment encara deu 35 milions d'euros a 2.000 expropiats. Al parc agrari del Baix Llobregat, per exemple, el Ministeri de Foment deu uns tres milions d'euros als 120 afectats per les expropiacions de les obres de l'ampliació de l'autovia del Baix Llobregat i del Quart Cinturó.

Actualitzat
El Ministeri de Foment deu uns tres milions d'euros als 120 afectats per les expropiacions de les obres del Quart Cinturó i i de l'ampliació de l'autovia del Baix Llobregat. En el tram de l'autovia entre Sant Boi i Cornellà, fa un any que les màquines van ocupar les finques i els seus propietaris encara no saben ni què cobraran ni quan, quan el procés es va fer per la via d'urgència. A més, esperen ja els diners d'aquesta expropiació forçosa. I és que molts depenien dels conreus dels terrenys ara expropiats.

Per Albert Bou, responsable d'Unió Pagesos al Baix Llobregat: "Després d'arrabassar les finques, les obres han estat parades tot aquest temps". Per això, conclou: "Ens fa sospitar que tanta urgència no era". En qualsevol cas, el sindicat de pagesos creu que les obres estan aturades perquè el Ministeri no vol admetre que no té diners. Per la seva part, Foment diu que està treballant per poder fer efectius els pagaments.

Segons Unió de Pagesos, el Ministeri de Foment deuria uns 35 milions d'euros als 2.000 expropiats per obres públiques a Catalunya. Una quantitat que augmentarà, perquè quan cobrin, ho faran amb interessos.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut