Joan Caball (Foto: Pageses.cat)
Joan Caball, coordinador d'Unió de Pagesos, exigeix més controls de qualitat dels productes extracomunitaris.
Barcelona

Unió de Pagesos alerta que s'ha "abaixat la guàrdia" en l'entrada de productes de fora de Catalunya

El coordinador general d'Unió de Pagesos, Joan Caball, ha alertat aquest diumenge en una entrevista a Catalunya Informació que s'ha "abaixat la guàrdia" en l'entrada de productes extracomunitaris. Aquest fet ha facilitat la propagació de plagues com el cargol poma o el musclo zebrat, pròpies d'altres punts del planeta.

Actualitzat
En una entrevista a Catalunya informació, el coordinador general d'Unió de Pagesos, Joan Caball, ha criticat que s'està abaixant la guàrdia a les fronteres a l'hora de passar els controls de qualitat dels productes procedents de l'estranger. Caball ha exemplificat aquesta manca de control que denuncia a les fronteres amb la presència de plagues procedents d'altres punts del planeta, com el cargol poma i el musclo zebrat.

Segons Caball, és "inadmissible" que entrin productes que no estan en les mateixes condicions que s'exigeixen aquí. El coordinador d'Unió de Pagesos posa com exemple un producte que entra per Amsterdam i que té com a destinació el port de Barcelona i argumenta que aquí "no sabem com treballen els holandesos". El coordinador també ha fet referència als acords amb altres països, i ha defensat la necessitat que es compleixin davant el risc d'importacions "massives" que poden fer caure els preus.

Importància de l'etiquetatge

D'altra banda, Joan Caball ha insistit en la importància de l'etiquetatge en els productes com l'oli, que ha remarcat que les grans superfícies han promogut una guerra de preus tal com van fer amb la llet fa un temps. Caball ha denunciat que des de fa un parell de temporades les grans superfícies fan servir l'oli com a "producte reclam", i ha lamentat que no s'etiqueti correctament el producte i que s'utilitzin sinònims per referir-se a la qualitat. En aquest sentit, el coordinador del sindicat agrari ha demanat que el consumidor ha de ser "copartícep" en aquesta lluita per exigir la qualitat que busca.
Anar al contingut