Abuja

Unicef denuncia que Boko Haram utilitza cada cop més nens per als seus atacs suïcides

Els últims dos anys, aquest grup terrorista nigerià ha segrestat 2.000 menors i, en el cas de les nenes, moltes han acabat com a esclaves sexuals

RedaccióActualitzat
Ja fa dos anys que Boko Haram va segrestar 200 noies, estudiants d'una escola de Secundària de Chibok a Nigèria. Les menors continuen retingudes i no només elles. Segons denuncia Amnistia Internacional, en aquests dos anys 2.000 nens i nenes han estat segrestats per aquest grup jihadista. En el cas de les nenes, es tem que moltes han acabat com a esclaves sexuals o casades amb milicians. En el pitjor dels casos, s'han convertit en una arma més del grup islamista. Unicef alerta de l'augment alarmant de criatures que s'estan utilitzant en atacs suïcides als països on actua Boko Haram, concretament en un de cada cinc atacs. En tres de cada quatre casos són nenes. L'ús de menors s'ha multiplicat per deu en relació amb el 2014. Unicef xifra en un 1,3 milions els nens desplaçats pel conflicte.

En declaracions al 3/24, la responsable d'emergències del comitè espanyol d'Unicef, Lorena Cobas, ha explicat que calen més diners per poder prevenir segrestos i evitar que la xifra de segrestats continuï augmentant:

"Només hem rebut l'11% dels fons que necessitem. El que acostuma a passar amb aquests nens quan els segresten és que els utilitzen com a combatents, com mal anomenats 'nens suïcides'. En el cas de les nenes és especialment greu perquè es fa violència sexual contra elles. Les obliguen a casar-se de manera forçada amb els alts comandaments de les forces enemigues. No només les afecta físicament i emocionalment en el moment, sinó que fa que estiguin estigmatitzades si poden escapar-se i tornen a la seva comunitat."


Des de l'ONU, el coordinador humanitari per al Sahel, Toby Lanzer, ha denunciat la situació "terrorífica" que es viu a les zones rurals controlades per Boko Haram a Nigèria, el Camerun, el Txad i el Níger. El representant de les Nacions Unides afirma que "és una situació que va més enllà de la fam". "Mai hem vist un lloc tan necessitat com aquest", ha assegurat. Lanzer ha reclamat la mobilització de tota la comunitat internacional per donar suport a les autoritats de la zona i a la gent afectada.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut