Barcelona

Unicef demana una ajuda universal per fill per combatre la pobresa infantil

L'organització recorda que un de cada quatre infants viu en risc de pobresa a Catalunya

RedaccióActualitzat

Unicef proposa que s'estableixi una prestació universal per fill a càrrec per combatre la pobresa infantil. En l'informe "No val a badar. L'agenda 2030 en clau d'infància a Catalunya", que s'ha presentat aquest dijous, l'organització recorda que un 25% dels infants catalans viu en risc de pobresa i que les polítiques que s'han fet per solucionar-ho han estat poques i de baixa qualitat.

Javier Martos, director d'Unicef Espanya, descriu què és ser pobre a casa nostra:

"Significa que se't trenquen les ulleres i no tens diners per comprar-ne unes altres. No tens accés a proteïnes com hauria de ser. Significa que els llibres de text és una crisi familiar. És a dir, és un context que no és comparable al dels països del sud, però que representa una pèrdua d'oportunitats per als nens que viuen en els nostres països."

 

Recorda que Espanya supera la mitjana europea pel que fa a pobresa infantil i abandonament escolar. I apunta un motiu concret:

"Tradicionalment, l'estat espanyol no ha invertit prou. No hem estat una societat que hagi pressionat a les autoritats perquè realment la infància estigui en el cor de les polítiques públiques."

 

Dins les propostes que l'Unicef fa per complir els objectius que les Nacions Unides han fixat de cara al 2030 hi ha la creació d'una prestació universal per fill que es deixaria de percebre quan els fills complissin 18 anys.

Un altre punt "preocupant", segons l'informe, és l'abandonament escolar, que a Catalunya, amb dades del 2017, és del 17,1%, mentre que la mitjana de la Unió Europea és del 10,6%. Unicef proposa crear "un pla estratègic en el qual participin tots els estaments", "garantir l'accés de tots els nens a un mínim d'activitats d'oci educatiu, cultural i esportiu de qualitat i a activitats educatives complementàries gratuïtes" perquè "cap se'n vegi privat per raons econòmiques" i "ampliar les places d'educació per als menors de 3 anys".

ARXIVAT A:
Pobresa
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut