Nova York

Unicef calcula que al món hi ha 33 països en situació "d'emergència oblidada" i demana 635 milions de dòlars per fer-hi front

Al món hi ha 33 països en situació greu "d'emergència oblidada", és a dir, que la seva problemàtica no apareix als mitjans de comunicació i, per tant, la majoria de població no en té constància. Això és el que conclou Unicef en el seu "Informe d'acció humanitària" per aquest 2007, i per fer-hi front demana 635 milions de dòlars. Entre altres punts, ha fixat com els més necessitats de finançament el Sudan, Haití, Eritrea, la República Centre-africana i el sud de l'Àsia. Per Unicef, les actuacions en aquests països, per ser efectives, han de ser globals i, sobretot, han d'estar enfocades a nens i dones. Una altra denúncia d'Unicef és l'augment de la violència contra els treballadors humanitaris en aquests països.

Actualitzat

Unicef calcula que al món hi ha 33 països en situació del que es tipifica com a "emergència oblidada". Són països on els processos cíclics de climatologia extrema -com la sequera o les inundacions- i sobretot els conflictes polítics i militars de llarga durada els han relegat a un segon terme en l'agenda de l'actualitat: és el cas precisament de Darfur, Haití o Eritrea. A més, són conflictes que desperten poc interès per fer-hi donacions d'ajuda humanitària, perquè no se'n coneix la realitat. Els que en surten més mal parats són les dones i els nens, que estan en situacions d'extrema vulnerabilitat i es converteixen en arma de guerra com a esclaus sexuals o nens soldat, i pateixen deficiències alimentàries i sanitàries greus, com la sida. Es calcula que un 50% de la població d'aquests països és menor de 18 anys.

Unicef demana per aquest 2007 635 milions de dòlars per elaborar programes que millorin la situació dels nens i les dones d'aquests països, on no tan sols està en perill la seva integritat, sinó també el treball de les ONG, perquè l'escalada de la violència i la falta de seguretat ja ha causat alguns ferits entre els seus cooperants. És el cas del Txad: la frontera amb el Sudan està patint els efectes del conflicte de Darfur. En aquesta situació, l'últim any han mort dotze persones i per fer-hi front Unicef demana que s'hi instal·lin forces de les Nacions Unides.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut