Sevilla

Unicaja i Caixa de Jaén posen en marxa una fusió oberta a altres entitats

Els presidents d'Unicaja, Braulio Medel, i Caixa de Jaén, José Antonio Arcos Moya, han acordat portar pròximament als seus consells d'administració una proposta de conveni de fusió entre ambdues entitats, mitjançant la creació d'una "nova institució", segons diu un comunicat de la Comissió Nacional del Mercat de Valors. Aquesta proposta de fusió quedaria oberta a la "incorporació immediata" d'altres caixes que "així ho desitgessin".

Actualitzat
Així, la unió entre Caixa de Jaén i Unicaja es planteja com una operació privada, sense recurs a cap tipus de suport financer extern, des del "convenciment mutu que és la fórmula més adequada, davant els reptes presents i futurs, per servir millor" a les necessitats econòmiques i socials dels seus territoris, a les demandes dels seus clients i empreses i als interessos "legítims" dels seus empleats.

La voluntat d'ambdues caixes mitjançant aquest acord de fusió és desenvolupar, des d'una entitat andalusa, el "lideratge" del sistema financer de la comunitat, i consolidar una "destacada presència fora". A la suma d'ambdues entitats correspondria un volum de negoci aproximat superior als 50.000 milions d'euros. La nova entitat tindria un coeficient de solvència superior al 14 per cent. A més, es mantindrien les obres socials desenvolupades per les dues caixes, així com, "almenys per un període determinat", les marques comercials respectives.
Anar al contingut