Madrid

Unes gravacions apunten que Sánchez-Camacho va iniciar l'operació Catalunya

La filtració, que ha difós "Público", assenyala la vicepresidenta primera del Congrés com la persona que hauria posat en marxa l'operació per intentar aturar el procés, al costat de Jorge Moragas, cap de gabinet de Rajoy

RedaccióActualitzat

El diari digital "Público" acusa la vicepresidenta primera del Congrés, Alícia Sánchez-Camacho, d'haver posat en marxa l'anomenada operació Catalunya amb l'ajuda de Jorge Moragas, llavors i ara cap de gabinet de la presidència del govern espanyol. L'origen serien les gravacions del dinar de Sánchez-Camacho amb l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola al restaurant La Camarga.

Segons el diari, va ser Sánchez-Camacho  qui no només va encarregar l'enregistrament de la conversa de La Camarga sinó que va ser l'encarregada de passar la informació obtinguda a Jorge Moragas. El digital assegura que el contingut de la conversa amb Victoria Álvarez, que anava dels diners a Andorra de la família Pujol, va ser utilitzada per fer informes policials abans que l'exnòvia del fill gran de Jordi Pujol ho expliqués a un jutge.

Un nota informativa de la policia de setembre del 2012

Segons afirma el diari digital, la primera vegada que la policia va tenir notícia de les irregularitats de la família Pujol no va ser a través de cap procediment judicial, sinó directament de Sánchez-Camacho. I ho afirmen aportant una nota informativa interna datada l'11 de setembre de 2012, tres mesos abans de la primera diligència judicial, i que exposa alguns dels detalls revelats per Victoria Álvarez en la conversa de la Camarga.

Público assegura que després d'això, i amb l'ajuda de Moragas, els periodistes de "El Mundo" Eduardo Inda i Esteban Urreiztieta van posar en contacte Álvarez amb l'excomissari de la policia José María Villarejo, però li van fer creure que no era policia sinó un periodista del mateix diari de nom Javier Hidalgo. Precisament són les converses telefòniques entre Álvarez i Villarejo les que està fent servir Público per acusar Sánchez Camacho.

La font, Sánchez-Camacho via Jorge Moragas

Per tot això el diari assenyala Camacho com la persona que va posar en marxa l'anomenada operació Catalunya. En una de les converses entre Álvarez i Villarejo l'excomissari acusa l'exdirigent del PP català i actual vicepresidenta de Congrés d'haver fet una denúncia falsa, perquè  sempre ha negat estar al darrera de la gravació de La Camarga:

(Villarejo) -Si això és així...

(Álvarez) -Que es preparin, eh

(Villarejo)  -Clar, que es preparin tots, perquè algú, en aquest cas l'Alícia, hauria comès una cosa que es diu acusació i denúncia falsa

(...)

(Álvarez)  -He enviat un seguit de missatges avui a Moragas, que em diu 'jo sóc l'únic perjudicat aquí". I li dic 'no t'equivoquis, l'única perjudicada sóc jo."

Els titulars han incendiat les xarxes socials amb piulades de tota mena. Poc ha trigat el director del gabinet del president espanyol a contestar preguntes d'ERC i del PDeCAT. Moragas s'ha desmarcat de les acusacions.

"És segurament una xafarderia o una maledicència, però em fa la sensació que això no és qualificable d'informació i, en qualsevol cas, aquest concepte d'"operació Catalunya" m'és absolutament aliè".

 

El diputat d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha afirmat que Moragas "representa el pitjor, no només de les clavegueres de l'Estat, sinó del seu partit i de la política."

Les converses de La Camarga es van tractar en una comissió d'investigació al Parlament de catalunya i van ser arxivades per la justícia a l'arribar les parts implicades a un pacte.  

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut