Víctimes Barna
A l'acte en record de les víctimes s'han col·locat dibuixos de flors fets per escolars
Barcelona

Unes dues-centes persones recorden, a Barcelona, les víctimes de l'11M

Unes dues-centes persones, segons els organitzadors, han participat, la tarda de diumenge, en l'acte convocat per l'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes (ACVOT) per recordar especialment les víctimes de l'atemptat de l'11-M, del qual es compleixen vuit anys, tot i que també s'hi han homenatjat les d'altres organitzacions terroristes. L'acte s'ha celebrat davant del monument dedicat a totes les víctimes que hi ha a l'avinguda Meridiana, sobre el qual s'han col·locat dibuixos de flors fets per escolars de Barcelona.

RedaccióActualitzat
El president de l'ACVOT, José Vargas, ha subratllat que un dia com avui s'ha d'"homenatjar" totes les víctimes, també les d'ETA, els GRAPO o Terra Lliure. El màxim responsable d'aquesta entitat ha opinat durant l'acte, iniciat amb un minut de silenci, que les víctimes "sempre han patit la insídia i la deixadesa" de les institucions. Vargas, que també ha estat molt crític amb els sindicats, els ha retret la falta d'implicació que sempre han tingut en aquest tipus d'actes, tot i que, segons ha dit, avui s'ha començat a corregir amb la seva presència en l'homenatge convocat a Madrid per l'Associació 11M Afectats pel Terrorisme.

Tal com ha passat a Madrid, on s'han creat divisions entre les víctimes amb celebracions d'actes diferenciats, la delegació catalana de l'AVT i l'ACVOT també han prescindit de fer un homenatge conjunt. El subdelegat del govern a Barcelona, Emilio Ablanedo, el delegat del govern a la província de Barcelona, Salvador Jorba, i diputats i representants de CiU, el PPC, el PSC i Ciutadans han assistit a la convocatòria de l'ACVOT.


Anar al contingut