Washington

Unes alumnes afganeses, a punt de perdre's un concurs de robòtica pel decret Trump

RedaccióActualitzat

Sis noies afganeses que han de participar en un concurs de robòtica a Washington, finalment, han entrat als EUA, aquest dissabte, després que les seves sol·licituds de visats han estat rebutjades en el context d'enduriment de les lleis d'immigració dels Estats Units.

Les autoritats dels Estats Units han prohibit inicialment la participació en aquest concurs de diversos escolars o estudiants de països on la població és predominantment musulmana, seguint la línia d'una política migratòria molt més estricta que ha imposat el president Donald Trump.

Però davant de les crítiques que han originat aquestes restriccions de participació, l'administració d'Estats Units ha acabat atorgant els visats a les noies afganeses. Així ho explica Yasamin, una de les noies:

"El president dels Estats Units i el poble nord-americà finalment ens han donat suport".

El concurs de Robòtica First Global Challenge se celebrarà del 16 al 18 de juliol

Així, doncs, al concurs d'aquest any podran participar, finalment, les noies afganeses i altres joves científics de l'Iran, Sudan, Iemen, Líbia, el Marroc i Síria. En total, 157 països formen part d'aquest concurs.

A les sis joves científiques afganesa d'Herat se'ls havia negat inicialment els visats d'una setmana després de dues entrevistes amb les autoritats consulars, segons els mitjans nord-americans.

Recentment, va entrar en vigor una versió més suau del decret del govern Trump contra la immigració que limita l'arribada de visitants de l'Iran, Líbia, Somàlia, Sudan, Síria i Iemen. Els visitants procedents de l'Afganistan, on l'exèrcit dels Estats Units manté un contingent de 8.400 homes, no estan coberts per aquest nou decret.

Anar al contingut