Unes 60 persones intoxicades per la ingesta d'aliments

El Departament de Sanitat ha confirmat aquest matí la intoxicació de 55 persones aquest cap de setmana per haver ingerit aliments en mal estat. Va passar a Sant Cugat del Vallès. Els afectats havien pres aliments distribuïts per una empresa que ara s'ha sabut que no tenia els permisos per fer-ho. No va ser l'únic cas d'intoxicació del cap de setmana. A Canet de Mar, un cas de salmonel·losi va afectar una dotzena de persones més.
Unes 60 persones intoxicades per la ingesta d'aliments
A Sant Cugat i Canet de Mar

Unes 60 persones intoxicades per la ingesta d'aliments

El Departament de Sanitat ha confirmat aquest matí la intoxicació de 55 persones aquest cap de setmana per haver ingerit aliments en mal estat. Va passar a Sant Cugat del Vallès. Els afectats havien pres aliments distribuïts per una empresa que ara s'ha sabut que no tenia els permisos per fer-ho. No va ser l'únic cas d'intoxicació del cap de setmana. A Canet de Mar, un cas de salmonel·losi va afectar una dotzena de persones més.
Actualitzat
Segons el Departament de Sanitat, unes croquetes servides pel "Forn de l'Estació" de Sant Cugat són la causa de les intoxicacions que van patir cinquanta-cinc convidats a tres comunions el cap de setmana passat. L'establiment no tenia permís per a servir àpats i per aquesta raó la conselleria li ha prohibit seguir amb aquesta activitat. L'Ajuntament de Sant Cugat ha anat més enllà, i aquest matí ha clausurat l'establiment. Els resultats de les investigacions han confirmat que la causa de l'intoxicació ha estat un brot de salmonel·la, provocada per utilitzar ous frescos, en lloc dels ous esterilitzats preceptius. Els afectats van ser atesos per diversos hospitals, i set van haver de ser ingressats un dia, exceptuant una nena que a hores d'ara encara està a l'hospital de Barcelona, tot i que la seva evolució és favorable. Sanitat també ha informat d'una altra intoxicació per consum d'aliments aquest cap de setmana. Un brot de gastroenteritis per salmonel·la ha afectat aquesta setmana un grup de clients d'un restaurant situat a Canet de Mar. Els estudis epidemiològics s'han aplicat a disset persones, dotze de les quals no estan malaltes i cinc han presentat símptomes d'afecció. Actualment, dos dels afectats es troben hospitalitzats a l'hospital de Calella i evolucionen favorablement. S'espera que demà siguin donats d'alta. El període d'incubació de la gastroenteritis va de les 14 a les 26 hores i la simptomatologia consisteix bàsicament en diarrees, dolor abdominal, febre i vòmits.