Barcelona

Unes 500 persones participen en la concentració de suport al jutge Vidal

Els concentrats davant el Palau de Justícia han cridat a favor de la llibertat d'expressió i de la independència

RedaccióActualitzat

Concentració del món judicial en suport al jutge de l'Audiència de Barcelona Santiago Vidal, suspès tres anys per haver redactat una proposta de constitució catalana. La concentració, que s'ha fet davant el Palau de Justícia de la capital catalana, l'ha convocat l'associació Juristes per la Llengua també per reivindicar la llibertat d'expressió i la independència judicial. Hi han participat unes 500 persones.

Vidal ha sortit de l'edifici, s'ha acostat als concentrats i ha rebut forts aplaudiments enmig de crits d'"independència" i de "no tenim por". Entre els assistents hi havia advocats, juristes i també polítics. En el seu discurs, el jutge ha dit que és un dels dies més difícils de la seva vida, però alhora emocionant, i ha agraït el suport de la gent que s'ha acostat al seu lloc de feina. Ha reivindicat el dret a la llibertat d'expressió i ha explicat que els pròxims tres anys, si el Tribunal Suprem no revoca la sanció abans, continuarà treballant des d'altres àmbits per veure complert el seu somni: "veure néixer la república catalana". També ha subratllat que vol que Catalunya sigui un país més just i democràtic, i ha acabat el seu discurs amb el crit de "Visca Catalunya lliure".

Abans de Vidal ha parlat una representant de les entitats convocants, que ha dit que no tenen "por" de "pensar diferent". L'acte ha acabat amb el cant d'"Els Segadors" i el jutge ha tornat a entrar a l'Audiència.

Entre les personalitats que l'esperaven hi havia polítics d'ERC com Joan Tardà, Anna Simó, Oriol Amorós i Pere Aragonès, i d'ICV-EUiA com Salvador Milà i David Companyon, o Mar Serna, actualment jutgessa i exconsellera de la Generalitat amb el PSC. També hi havia representants d'entitats com Òmnium Cultural, amb Muriel Casals al capdavant, o el president de la Comissió de la Dignitat, Josep Cruanyes.

El diputat d'Esquerra Republicana de Catalunya Joan Tardà ha explicat per què s'havia convocat l'acte: "Fem costat al jutge Santiago Vidal, però sobretot és un acte de denúncia d'aquesta intolerància del sistema polític espanyol, que encara no és capaç d'entendre que hi ha una voluntat democràtica de ser lliures".

Aquest divendres, el jutge Vidal ha reconegut, en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", que manté contactes amb CiU, ERC i la CUP per incorporar-se a la política. Ha dit que se sent més a prop d'aquestes tres formacions que no pas d'Iniciativa.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut