Imatge de la manifestació que aquest dijous ha recorregut els carrers de Sabadell per reclamar millores al servei d'urgències el 2 de febrer de…
Imatge de la manifestació que aquest dijous ha recorregut els carrers de Sabadell per reclamar millores al servei d'urgències el 2 de febrer de 2017. (Horitzontal)

Unes 500 persones es manifesten a Sabadell per exigir un servei d'urgències dignes al Taulí

ACN Sabadell.-Unes 500 persones s'han manifestat aquest dijous al vespre pels carrers de Sabadell (Vallès Occidental) per reclamar millores urgents al servei d'urgències de l'Hospital Parc Taulí després de dos anys de col·lapse. Entre crits contra les retallades i contra el conseller de Salut, Toni Comín, la manifestació, convocada per treballadors del centre hospitalari amb el suport de sindicats, associacions de veïns i plataformes socials, ha recorregut el trajecte que separa el Taulí de l'Ajuntament de la ciutat. Maria Expósito, infermera d'urgències i membre del comitè d'empresa, ha denunciat que la saturació del servei d'urgències al Taulí és una realitat diària des de fa dos anys que impedeix als seus professionals oferir un servei digne. Aquí, ha denunciat que el servei atén de mitjana uns 60 o 70 pacients diaris quan la seva capacitat és d'una trentena i que la crònica falta de llits d'hospitalització obliga a doblar els boxes i a tenir pacients als passadissos. Sobre la polèmica pel cartell d'Endavant, el comitè d'empresa del Taulí s'ha tornat a desmarcar i ha lamentat que la picabaralla política hagi tingut més ressò mediàtic que no pas l'objectiu final de la manifestació.

La manifestació ha sortit puntual a les sis de la tarda de l'Hospital Parc Taulí i ha arribat als volts de dos quarts de 8 de la tarda a l'Ajuntament de Sabadell on s'ha llegit un manifest. Abans, a les portes del consistori s'han aplegat un cinquantena de persones que s'han unit al gruix de la manifestació quan aquesta ha arribat.L'endemà de la polèmica pel cartell d'endavant on es veia una infermera colpejant el conseller de Salut, Toni Comín, la manifestació ha comptat amb una nodrida representació de la CUP encapçalada per les diputades Anna Gabriel i Eulàlia Reguant que, per no robar protagonisme a la protesta, no han volgut fer declaracions als mitjans.Sobre la polèmica del cartell, els treballadors del Taulí han volgut desmarcar-se un cop més recordant que el seu únic objectiu és millorar el servei d'urgències del centre hospitalari. Aquí, l'infermera i membre del comitè d'empresa, Maria Expósito, ha assegurat que és "absurd" que s'hagi parlat més del cartell que no pas de les reivindicacions dels professionals que treballen al Taulí i els usuaris. Pel que fa a les reclamacions dels professionals del Taulí, Expósito ha insistit en lamentar que el centre hospitalari "s'ha quedat petit i obsolet" per atendre una població de 500.000 persones i ha reclamat inversions i una millor gestió per revertir una situació de col·lapse que va a més. Aquí, ha recordat que la ràtio de llits d'hospitalització al Taulí és d'1,73 per cada 1.000 habitants, la meitat que la mitjana catalana i que això fa que un dia sí i un altre també el servei d'urgències treballi per sobre de la seva capacitat.La portaveu dels treballadors ha deixat clar que fins que no s'incrementin el nombre de llits, la situació continuarà igual, amb boxes doblats, pacients atesos als passadissos i altres esperant cinc o sis dies a urgències esperant ser traslladats a planta.

Anar al contingut