París

Unes 50 persones d'ètnia gitana ataquen una gendarmeria d'un poble francès de 3.400 habitants

Unes 50 persones d'ètnia gitana ataquen la gendarmeria d'un poble francès de 3.400 habitants. El motiu de la protesta, que es va produir ahir, va ser la mort a trets d'un noi que no va fer cas d'un control de trànsit. El jove, de 22 anys, va fugir de la policia perquè no tenia carnet de conduir i va arrossegar un dels gendarmes al llarg de 500 metres. Quan es va voler saltar un segon control, els agents van disparar-li i el van matar. Els autors de la protesta han destrossat els cartells lluminosos de la comissaria, han escapçat els arbres i els han calat foc. També han cremat dos cotxes que hi havia a la zona.

Actualitzat
L'atac a la gendarmeria de Saint-Aignan, al centre de França, ha fet que l'exèrcit francès desplegués uns 300 militars en aquesta localitat.

La prefectura del Departament de Loir i Cher ha informat del desplegament de soldats, després que la gendarmeria va patir diversos danys. Concretament, el mig centenar de persones que van protestar van cremar dos vehicles, van escapçar arbres, van destrossar semàfors i van fer malbé mobiliari urbà i fins i tot un forn de pa.

Segons diversos mitjans de comunicació, les persones responsables de l'atac eren d'ètnia gitana, i protestaven per la mort d'un jove que va ser abatut a trets per uns agents després d'una persecució en automòbil. Els agents el van perseguir després que el jove, que no tenia carnet de conduir, no va parar en un control policial de carretera. Quan el jove va arribar a un segon control, els agents van obrir foc i el van matar.

Tres nits consecutives d'aldarulls a Grenoble

Paral·lelament, a la ciutat francesa de Grenoble, un cotxe de la policia francesa ha estat tirotejat en la tercera nit consecutiva d'aldarulls urbans per la mort d'un delinqüent reincident de 27 anys la matinada de divendres durant una persecució policial després de l'atracament d'un casino.

El tiroteig no ha produït víctimes, segons han informat fonts oficials, que han indicat que en total s'han incendiat uns 80 vehicles des de divendres en aquestes protestes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut