Figueres

Unes 300 persones juren bandera al Castell de Figueres, a una setmana de l'1-O

RedaccióActualitzat

Més de 300 persones s'han congregat al castell de Sant Ferran de Figueres, aquest dissabte al matí, per jurar la bandera "rojigualda". Aquesta és la primera que es fa a les comarques gironines.

L'acte militar, obert a la població civil, se celebra una setmana abans de la convocatòria del referèndum de l'1-O.

En total, s'hi havien apuntat 311 persones, tot i que, a darrera hora, se n'hi han afegit algunes més. Segons l'Exèrcit, la majoria dels civils, fins al 90%, viuen a les comarques gironines. Per fer la jura de bandera s'havien de complir tres requisits: ser major de 18 anys, no tenir antecedents penals i que, com a mínim, haguessin passat 25 anys d'ençà que es va fer l'últim jurament. Això és per als veterans que el volguessin renovar.

La jura de bandera és l'acte central de la commemoració del 375è aniversari de la creació del regiment Arapiles 62, que té la base a Sant Climent Sescebes, a l'Alt Empordà.

L'Exèrcit assegura que la celebració busca apropar el cos a la ciutadania i mostrar la seva relació amb Catalunya. A l'acte, hi ha assistit el subdelegat del govern espanyol a Girona, Juan Manuel Sánchez-Bustamante, el president del PPC, Xavier García Albiol, i Concepció Veray, també del PP.

Les alcaldesses de Figueres i Sant Climent i el delegat del govern a Girona han declinat la invitació i no hi han assistit.

Després de l'acte, Garcia Albiol ha assegurat que es tracta d'un esdeveniment "carregat de simbolisme" perquè significa "el compromís de molts catalans que volen reafirmar el seu sentiment de ser catalans i espanyols". Per això, ha animat els organitzadors a repetir-lo en un futur. "No sé si de manera anual o bianual, però crec que és un acte important", ha insistit.

Anar al contingut