Pla general de l'entrada de l'antiga biblioteca de Sallent amb unes 200 persones concentrades per poder votar aquet 1-O. Imatge de l'…
Pla general de l'entrada de l'antiga biblioteca de Sallent amb unes 200 persones concentrades per poder votar aquet 1-O. Imatge de l'1 d'octubre del 2017. (Horitzontal)

Unes 200 persones esperen a les portes de l'antiga biblioteca de Sallent per poder votar al referèndum de l'1-O

ACN Sallent.-En un ambient festiu i alegre, unes 200 persones esperen des de primera hora del matí a l'antiga biblioteca de Sallent (Bages) per poder votar aquest 1-O. Una trentena d'elles hi ha passat la nit, és el cas del Pep Muñoz, qui ha explicat a l'ACN que han intentat dormir i descansar per estar preparats per a la jornada. Preveuen un dia intens i no amaguen els nervis davant la possibilitat que les forces policials es presentin per desallotjar el centre. En aquest cas, han practicat mètodes de resistència pacífica. A més, s'han organitzat per horaris per tal que sempre hi hagi gent al centre. En aquest col·legi electoral hi vota la portaveu de la CUP al Parlament, Anna Gabriel, i els membres del centre han previst la possibilitat que, fins aquí, s'hi arribi gent d'extrema dreta. En cas que sigui així, tenen clar que qui s'haurà d'ocupar d'això són les forces policials.

Cap a les vuit del matí, els responsables del col·legi electoral ubicat a l'antiga biblioteca de Sallent han ensenyat les urnes a la gent concentrada a les portes de l'edifici, i això ha generat una enorme satisfacció entre els assistents. En aquest equipament hi ha quatre meses i, per això, s'han organitzat quatre files per tal que, si el president i vocals de les meses no es presenten, els puguin substituir els primers de la fila. Els responsables estan constituint les meses i ho fan amb la presència d'un furgó dels Mossos d'Esquadra fora l'edifici. Els agents s'han presentat cap a tres quarts de nou, i la gent els ha rebut amb els càntics 'Ja són aquí, ja han arribat', la cançó dels Pets 'Bon dia', i el ja clàssic 'Votarem'. En aquest col·legi electoral hi vota la diputada de la CUP Anna Gabriel. Davant la possibilitat que això pugui comportar la presència de gent d'extrema dreta, els responsables del col·legi asseguren que intentaran evitar qualsevol aldarull i tenen clar que, qui s'ha d'ocupar d'això, són les forces policials.

Anar al contingut