Manifestació a l'aeroport de Madrid
Manifestació a l'aeroport de Madrid
Madrid

Unes 200 persones amb discapacitat denuncien l'"actitud discriminatòria" de Ryanair

RedaccióActualitzat

Unes dues-centes persones s'han concentrat aquest dissabte davant de la Terminal 1 de l'Aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas en protesta per l'"actitud discriminatòria i rebutjable" que, al seu entendre, té la companyia Ryanair amb les persones amb discapacitat.

El president del Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat, Luis Cayo, ha afirmat que la protesta té un "doble objectiu". D'una banda, la discriminació que va patir un jove espanyol amb sordceguesa, Javier Pajares, quan va voler viatjar a Espanya des de Dublín, on feia una estada d'Erasmus. "La companyia Ryanair només el deixava viatjar si anava acompanyat per una altra persona, i si pagava ell aquest bitllet", ha explicat Cayo.

D'altra banda, el CERMI ha volgut protestar contra la Comissió Europea perquè el reglament "permet a les companyies aèries aquest tipus de conductes" i ha instat Europa a tenir una normativa "com la dels Estats Units, on, si alguna persona amb discapacitat necessita un acompanyant, és la companyia la que paga aquest bitllet".

Entre els assistents a aquesta concentració hi havia una amiga del sordcec Javier García, Carmen, que ha demanat a Ryanair que els deixin volar sols, ja que, encara que tinguin alguna discapacitat, són "prou independents" per poder viatjar.

També ha parlat Óscar, que, des de la seva cadira de rodes, ha denunciat la situació de "discriminació" que viuen algunes persones quan se'ls denega poder viatjar si tenen alguna discapacitat. "Algunes companyies, com Ryanair, posen dificultats per poder volar sol", ha descrit Óscar, que, a més, s'ha preguntat per què si a qualsevol ciutadà no se li exigeix cap condicionant per poder comprar el seu bitllet, a les persones amb discapacitat, sí.

La concentració ha tingut lloc davant de la porta 4 de la Terminal 1 de l'aeroport, on han acudit persones amb tota mena de discapacitats que portaven, a més, una armilla amb la llegenda "Ryanair #NoSeasMiLímiteparavolar".

Anar al contingut