Manifestació a Bilbao
Manifestació a Bilbao

Unes 30.000 persones ocupen els carrers de Bilbao a favor de l'1-O

La plataforma Gure Esku Dago, pel dret a decidir, n'ha estat l'organitzadora

RedaccióActualitzat

Ikurriñes i estelades, crits d'independència i el cant de "L'estaca" en euskera. Aquest és l'ambient que es respirava a la manifestació que s'ha fet aquesta tarda a Bilbao. 

Mai abans Euskadi havia mostrat al carrer d'una manera tan massiva i clara com aquest dissabte el seu suport al procés i a la celebració del referèndum a Catalunya.

Unes 30.000 persones, segons la policia municipal de Bilbao, han sortit sota la pluja, que intermitentment remullava els carrers de la ciutat, a favor de l'1-O.

 

"Referèndum és democràcia". "Votar per decidir, és democràcia". "Estem amb Catalunya ara i sempre". Aquests han estat els missatges dels participants en la marxa i dels organitzadors, Gure Esku Dago, una plataforma pel dret a decidir que va sorgir l'any 2013 a Ficoba.

La manifestació ha comptat amb la participació de representants del PNV, EH Bildu i dels sindicats ELA i LAB. Els convocants qualifiquen d'inacceptable la resposta de l'Estat a un referèndum que consideren que és legítim.

Euskadi està pendent més que mai de com Catalunya avança cap el referèndum, i és que si els resultats són positius es pot reactivar el debat a Euskadi sobre el dret a l'autodeterminació. 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut