Barcelona

Unes 2.000 persones es manifesten a Barcelona en defensa de la indústria

Unes 2.000 persones, segons els sindicats, s'han manifestat aquest dimecres al centre de Barcelona en defensa de la indústria i de l'ocupació a Catalunya. La proposta, que ha començat a la plaça d'Urquinaona i ha acabat a la de Sant Jaume, l'han convocada Comissions Obreres i UGT, que al final de la marxa han llegit un manifest conjunt. Treballadors de diverses empreses que han retallat plantilla, com Nissan, Iveco, Inoxcrom o Estampacions Sabadell, han participat a la protesta. Amb aquesta acció, els sindicats demanen a la Generalitat que afavoreixi l'ocupació i el teixit industrial i a les empreses que busquin alternatives als expedients de regulació d'ocupació.

Actualitzat
El sector de l'automoció ha tingut una bona representació a la marxa. Hi havia personal de Nissan, empresa que torna a tenir un ERO amb 581 acomiadaments a sobre la taula, i proveïdores seves, com Utymat o Essa Palau.

Els manifestants, que han exhibit una estructura de fusta amb les cares dels presidents José Montilla i José Luis Rodríguez Zapatero, la consellera Mar Serna i el ministre Miguel Sebastián, han alternat les consignes de retrets als polítics amb el llançament de traques i petards.

El secretari general d'Indústria de CCOO, Javier Pacheco, ha advertit que els treballadors "no s'agenollaran davant l'especulació del món empresarial" i ha recordat a la Generalitat que el teixit industrial ha perdut 7.100 llocs de treball només en el període que va del gener al maig.

La responsable del Metall de la UGT, Isabel Martínez, ha recordat que "sense indústria no hi ha futur" i ha exigit a les empreses que negociïn en lloc de presentar directament expedients de regulació d'ocupació.
Anar al contingut