Unes 150 persones reclamen l'accés global als tractaments de la sida

Unes 150 persones, segons la Guàrdia Urbana, han participat en la marxa de protesta convocada per diverses ONG per reclamar l'accés global als tractaments de la sida coincidint amb la celebració, divendres 1 de desembre, del Dia Mundial de la Sida. Els manifestants, entre els quals figuraven representants de les administracions públiques i que portaven torxes, s'han concentrat a la rambla de Canaletes i, després de recórrer el passeig de la Rambla i el carrer Ferran, han arribat a la plaça Sant Jaume, on s'han dissolt després de la lectura d'un manifest. Salut estima que a Catalunya hi ha unes 30.000 persones infectades per la sida, encara que "moltes no ho saben".<br>
Unes 150 persones reclamen l'accés global als tractaments de la sida
Barcelona

Unes 150 persones reclamen l'accés global als tractaments de la sida

Unes 150 persones, segons la Guàrdia Urbana, han participat en la marxa de protesta convocada per diverses ONG per reclamar l'accés global als tractaments de la sida coincidint amb la celebració, divendres 1 de desembre, del Dia Mundial de la Sida. Els manifestants, entre els quals figuraven representants de les administracions públiques i que portaven torxes, s'han concentrat a la rambla de Canaletes i, després de recórrer el passeig de la Rambla i el carrer Ferran, han arribat a la plaça Sant Jaume, on s'han dissolt després de la lectura d'un manifest. Salut estima que a Catalunya hi ha unes 30.000 persones infectades per la sida, encara que "moltes no ho saben".
Actualitzat
La "IV Marxa amb torxes per l'accés global als tractaments del VIH/sida" havia estat convocada, sota el lema "Parem la sida", per diverses ONG i entitats agrupades en el "Projecte dels NOMS".
 
Aquestes entitats han alertat de l'"important increment d'infeccions" a Espanya, sobretot en els sectors socials més vulnerables, i han denunciat que "25 anys després dels primers casos de sida, Espanya i Catalunya encara no disposen d'un sistema de vigilància epidemiològica que permeti quantificar l'abast de l'epidèmia".

A Catalunya s'han detectat, fins al juny d'aquest any, 108 nous casos de sida, que eleven a 15.463 el nombre de persones diagnosticades d'infecció per VIH des de l'inici de la pandèmia, el 1981, majoritàriament homes (80,5%) d'entre 25 i 39 anys.

El departament de Salut estima que en la comunitat catalana hi ha unes 30.000 persones infectades pel virus de la sida, encara que "moltes no ho saben", segons que va informar ahir la conselleria.