Pla general de la mobilització d'aquest dimarts al matí als jutjats de Vic. Imatge del 17 d'octubre de 2017 (Horitzontal).
Pla general de la mobilització d'aquest dimarts al matí als jutjats de Vic. Imatge del 17 d'octubre de 2017 (Horitzontal).

Unes 150 persones es concentren davant els jutjats de Vic per exigir la llibertat de Sánchez i Cuixart

ACN Vic.-Unes 150 persones s'han concentrat aquest dimarts a les 8 del matí a Vic per "aturar la injustícia espanyola" i exigir la llibertat dels presidents de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sánchez, i el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, enviats dilluns a la nit a presó incondicional acusats d'un presumpte delicte de sedició. Els manifestants, visiblement indignats, cridaven lemes com "fora, fora, fora, la justícia espanyola" o "no hi som tots, falten els presos". Entre els concentrats hi havia gent anònima, alcaldes de pobles veïns i també regidors de Vic, com el cupaire Joan Coma, qui fa mesos també va ser acusat per un delicte de sedició per haver dit en un ple que "per fer una truita, primer cal trencar els ous". Les mobilitzacions a la capital d'Osona continuaran a les 12 del migdia amb aturades davant els llocs de treball i a les 8 del vespre amb una concentració a la Plaça Major, per qui no pugui anar a la mobilització de Barcelona.

"Poden dir el que vulgui, però no hi ha cap dubte que són presos polítics", ha dit una de les persones que aquest dimarts a primera hora del matí s'ha concentrat davant els jutjats de Vic per exigir la llibertat dels presidents de l'ANC i Òmnium, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. "És una vergonya, la justícia espanyola és una merda", deia un altre manifestant molt més taxatiu. En un moment de la concentració, les persones concentrades han començat a fer visible un reguitzell de cartells blancs amb una creu negra al centre i on es podia llegir la paraula justícia, en majúscula, i 'RIP', en senyal del seu enterrament.A banda de la gent anònima que ha atès la convocatòria del Comitè de Defensa del Referèndum per concentrar-se davant els jutjats de Vic aquest dimarts al matí, algunes cares visibles de diversos ajuntaments veïns també s'han personat davant les instàncies judicials, com l'alcalde de Collsuspina o consellers del consell comarcal. El regidor de Capgirem Vic, Joan Coma, ha qualificat d"animalada" l'entrada a presó de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. "Tan animalada és que persegueixin a qualsevol regidor per unes paraules al ple, tan animalada és que persegueixin per obrir el 12-O o per mobilitzar la població de manera totalment no violenta", ha assenyalat Coma, que fa uns mesos va ser detingut i portat davant l'Audiència Nacional acusat pel mateix delicte de sedició que ha portat Sánchez i Cuixart a la presó. "Tot forma part de la mateixa estratègia", ha afegit. I ha dit que "ells no s'aturaran aquí, Cuixart i Sánchez són els dos primers presos polítics en el context del moviment sobiranista a Catalunya". L'estat ja va demostrar l'1-O que no té cap mena de vergonya, i ara ho està tornant a demostrar", ha afegit el regidor.

Anar al contingut