El cap dels Agents Rurals, Marc Costa, agraint les mostres de suport a les portes del jutjat de Vic. 20 de setembre de 2018. (horitzontal)
El cap dels Agents Rurals, Marc Costa, agraint les mostres de suport a les portes del jutjat de Vic. 20 de setembre de 2018. (horitzontal)

Unes 150 persones donen suport al cap dels Agents Rurals investigat per un presumpte delicte de desobediència per l'1-O

ACN Vic.-Prop de 150 persones s'han concentrat aquest dijous al matí davant del jutjat de Vic per donar suport al cap dels Agents Rurals, Marc Costa, que està citat a declarar com a investigat per un presumpte delicte de desobediència per l'1-O. Costa ha arribat pocs minuts abans de les deu a la seu judicial i ha estat rebut amb forts aplaudiments i crits de 'No estàs sol' i 'Llibertat'. Abans d'entrar, el màxim responsable dels Agents Rurals s'ha dirigit als assistents per dir-los que entra a declarar "sense por" perquè "no vam fer res dolent, no tenim res a amagar, només vam votar pacíficament". Els concentrats porten pancartes de suport a Costa i a favor de la llibertat dels "presos polítics". Entre les persones que han volgut donar suport al cap dels Rurals hi ha la delegada del Govern a la Catalunya Central, Alba Camps; l'alcalde de Sant Julià de Vilatorta, Joan Carles Rodríguez; així com també familiars, amics i companys de Departament d'Agricultura.

Fa just deu dies el mateix Costa va anunciar a través del seu perfil de Twitter que l'havien citat a declarar per haver defensat el col·legi electoral de Sant Julià de Vilatorta -el seu municipi de residència- durant l'1-O. Segons el relat de Costa, un mosso va aixecar una acta que l'identificava específicament, ja que ell mateix va presentar-se per oferir-li col·laboració. Arran d'aquesta acta i d'un informe previ de la Guàrdia Civil, un jutjat de Vic va obrir diligències prèvies.

Anar al contingut