Unes 125.000 persones opten a una de les 1.606 places de Correus

A Catalunya, unes 4.000 persones s'han examinat per accedir a una de les 256 places

RedaccióActualitzat

Unes 125.000 persones de tot Espanya s'examinen aquest diumenge per accedir a una de les 1.606 places que convoca Correus, cosa que suposa, aproximadament, un lloc de treball per cada 78 aspirants. És la primera convocatòria que fa l'empresa en 8 anys.

A Catalunya, la convocatòria era de 256 places. S'hi van presentar 8.400 aspirants, però finalment han fet l'examen uns 4.000.

La convocatòria ofereix llocs de treball per fer feines logístiques i de repartiment en l'àmbit urbà i rural.

Els sindicats CCOO, UGT i el Sindicat Independent de Correus creuen que el nombre de places d'aquestes oposicions és insuficient per recuperar els més de 15.000 llocs de treball que s'han perdut des del 2008, per les jubilacions i les sortides de treballadors a altres ministeris.

Segons els sindicats, Correus té un índex d'eventualitat pròxim al 20%, un dels més elevats del sector públic, cosa que situa l'empresa en el "límit de la legalitat en matèria de contractació temporal". De fet, un 80% dels que han fet les oposicions ja treballen a Correus —alguns fa més de 20 anys— i s'hi han presentat per consolidar la plaça.

Els sindicats creuen que aquesta convocatòria, tot i que és insuficient, ha de ser el començament d'un pla plurianual per a la recuperació de l'ocupació a Correus. Segons ells, la inestabilitat en l'estructura de la plantilla afecta la qualitat del servei. 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut