Catalunya

Unes 1.900 dones han demanat recuperar el cost de l'avortament

Gairebé 2.000 dones han demanat recuperar els diners que els ha costat la interrupció voluntària de l'embaràs practicada en una clínica privada des del juliol, quan va entrar en vigor la nova llei de l'avortament. Això suposarà a la sanitat pública un cost de 709.000 euros.

Actualitzat

De les 1.900 peticions que hi ha hagut, no se n'ha denegat cap. De mitjana cada dona cobrarà uns 375 euros.Els pagaments ja han començat i, es preveu que abans que acabi l'any, totes hauran cobrat.
 
La consellera de Salut, Marina Geli, ha explicat que l'any que ve s'engega un nou programa per dur a terme la interrupció voluntària de l'embaràs: "es podrà fer via concert, i ho practicaran tant el sector privat acreditat com el públic, que farà aquestes intervencions a través de les unitats d'atenció a la salut sexual i reproductiva (ASSIR)".

Des que es va aprovar la Llei d'Avortament les dones que interrompen el seu embaràs són remeses pel seu metge de capçalera a clíniques privades i es veuen obligades a avançar el preu de la intervenció i desperés demanar que se'ls reembolsin els diners.

Segons dades del Departament de Salut, el nombre d'avortaments s'han reduït en un 4% entre el 2008 i el 2009. La tendència al creixement d'embarassos i avortaments en els grups més joves també ha començat a frenar-se. El nombre d'interrupcions voluntàries de l'embaràs d'adolescens d'entre 14 i 17 anys ha disminuït del 8'5 per mil al 7'7 per mil des del 2007.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut