Víctima de La Manada: "A poc a poc vaig recuperant el timó de la meva vida"
Una noia a la manifestació d'estudiants contra la sentència de La Manada a Madrid (EFE)

Una web neonazi nord-americana vexa i publica dades de la víctima de La Manada

RedaccióActualitzat

Després de la publicació de dades personals de la víctima de La Manada a portals com Forocoches i Burbuja.info, denunciada a la justícia per grups feministes, l'exposició de la informació de la noia i el seu linxament han traspassat fronteres.

Segons publica "El Periódico", la versió en castellà d'una web d'ideologia neonazi nord-americana està publicant informació personal de la noia amb comentaris altament vexants.

El diari ha pogut comprovar que aquesta pàgina creada per un supremacista blanc el 2013 als Estats Units està difonent fotos de la víctima, acompanyades d'insults com "grassa", "puta" o "tap", i comentaris encara més agressius, que han decidit no transcriure, així com tampoc fer públic el nom del lloc web.

 

Notícia relacionada: Qui són els "incel", l'odi a les dones i les causes de l'atemptat de Toronto

 

"El Periódico" explica també que s'hi pot veure el DNI de la noia, juntament amb fotografies privades, i, fins i tot, una foto molt dura de la violació. Segons s'hi pot llegir, afirmen que "difondre la identitat d'aquesta puta és un deure ciutadà". En cap moment, segons el mitjà, s'informa de la condemna judicial que han rebut els membres de La Manada.

A l'onada de protestes que hi ha hagut entre l'opinió pública arran de la sentència per abusos i no per violació, s'hi suma la indignació per la facilitat amb què s'ha publicat la identitat i la imatge de la víctima. També per la tímida, i sobretot lenta, capacitat d'aturar-ho.

 

 

Altres mitjans i blocs d'ultradreta han seguit l'estela de la web neonazi d'origen nord-americà. Aprofiten per penjar comentaris masclistes, com que el gènere femení és "un gènere servil i pusil·lànime" o "un gènere primitiu".

 

S'està investigant

A Espanya, el Consell General del Poder Judicial està investigant la filtració d'aquestes dades personals. Associacions feministes també ho han denunciat, ja que aquesta informació l'han publicada sense pudor fòrums d'internet i altres publicacions.

La denúncia l'ha presentat l'Associació de Dones Separades de València i ha estat secundada per un centenar de col·lectius feministes. Herminia Royo, una de les advocades de l'associació, clama perquè es depurin "responsabilitats".

"Creiem que són intolerables, cal depurar responsabilitats. Les penes per la filtració poden ser de fins a set anys. Seguirem insistint per aconseguir condemnats."

En la denúncia, mencionen expressament el portal neonazi de matriu nord-americana. Aquesta s'afegeix a la denúncia que també ha presentat l'advocat de la víctima.

Per la seva banda, la policia ha fet el rastreig de les dades i ja ha fet arribar al jutge el seu informe, en què assegura que té identificat qui va donar la informació, i quan.

ARXIVAT A:
La ManadaFeminisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut