Barcelona

Una vuitantena de manters de Barcelona s'organitzen com a col·lectiu

Volen defensar els seus interessos i l'Ajuntament veu bé la iniciativa per tenir un interlocutor amb qui parlar

RedaccióActualitzat

La pressió policial i social, sobretot arran dels fets de Salou, ha empès una vuitantena de manters de Barcelona a organitzar-se com a col·lectiu. L'Ajuntament, que elabora un pla social per fer front a la situació, veu bé la iniciativa, que permet tenir un interlocutor clar.

Ara, i després dels incidents de l'estiu amb la Guàrdia Urbana que va ocasionar un centenar de detencions i 230.000 objectes decomissats, només els mesos de juliol i agost al centre de la ciutat, molts s'han desplaçat.

Des de fa unes setmanes, amb una simple passejada pel Port Vell és fàcil trobar-se una estesa de productes a tota la vorera, des de bosses, samarretes del Barça o ulleres. Quan es fa fosc, els manters també se situen a prop de Colom per vendre els seus productes. La simple aparició del cotxe de la guàrdia portuària fa que s'escapoleixin i marxin, per tornar a aparèixer poc després.

Mentrestant, els manters s'han agrupat en un autodenominat sindicat, presentat aquesta tarda de diumenge, que agrupa una vuitantena de venedors.

L'Ajuntament, en paral·lel, vol elaborar un pla social que permeti abordar el cas dels manters des d'un vessant global i no només policial.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut