Barcelona

Una vintena d'usuaris del Trambaix denuncien maltractaments per part d'alguns revisors

Una vintena d'usuaris del Trambaix han denunciat maltractaments i vexacions per part d'alguns revisors i vigilants de seguretat d'aquest transport públic. L'advocat encarregat de recollir aquests casos és Teo Moriche, que en roda de premsa ha explicat que se'ls pot acusar dels delictes d'usurpació de funcions i contra la integritat de les persones. Segons les denúncies, els vigilants de seguretat es fan passar per "agents de l'autoritat" i provoquen o s'aprofiten de determinades situacions per amenaçar i agredir els usuaris del Trambaix. L'empresa assegura que només té coneixement de dues denúncies i ha traslladat a les oficines els dos inspectors denunciats per un usuari d'aquest transport públic. Trambaix estudia emprendre accions legals contra l'advocat.

Actualitzat
Segons les denúncies, alguns revisors i vigilants de seguretat del Trambaix, bàsicament d'empreses subcontractades, demanen la documentació a les persones que esperen el tren a l'andana de les parades, una postetat que no tenen, i també demanen el bitllet de transport a dins del tren. En cas de no tenir-lo, els fan pagar 20 euros a canvi de no sancionar-los, de manera que no se sap quina és la destinació final d'aquests diners, ha apuntat l'advocat Moriche. En cas de negar-se a pagar, els vigilants de seguretat emmanillen i en alguns casos agredeixen els usuaris. Si les víctimes demanen la presència dels Mossos d'Esquadra, els vigilants aprofiten per denunciar l'usuari del Trambaix per agressions.

L'advocat ha deixat clar que no tots els revisors i vigilants de seguretat es comporten de la mateixa manera, però ha explicat que dos dels denunciats ja acumulen més de setanta actuacions judicials cadascun.

Trambaix només està al corrent de dos casos

La direcció de Trambaix ha traslladat a les oficines els dos inspectors responsables de les vexacions denunciades per un viatger amb discapacitat psíquica aquest cap de setmana passat. De fet, l'empresa assegura que només li consta aquesta denúncia i desconeix l'existència de la resta. Trambaix està estudiant la possibilitat de presentar accions legals contra l'advocat que està recollint totes les denúncies.
Anar al contingut