Pla general de la reunió de llançament del projecte Europeu Innova MicroSolar, que acull aquests dies la Universitat de Lleida. Imatge de la primera…
Pla general de la reunió de llançament del projecte Europeu Innova MicroSolar, que acull aquests dies la Universitat de Lleida. Imatge de la primera trobada que s'ha fet el 21 de setembre del 2016 al Campus de Cappont de la UdL. (Horitzontal)

Una vintena d'investigadors participen a la UdL en la reunió de llançament del projecte europeu Innova MicroSolar

Actualitzat

ACN Lleida.-La Universitat de Lleida (UdL) acull aquesta setmana la reunió de llançament del projecte de recerca europeu Innova MicroSolar, de quatre anys de durada, en el qual participa el Grup de recerca en energia i maquinària agroindustrial (GREA) de l'Escola Politècnica Superior (EPS) de la UdL. La iniciativa, liderada per la Universitat de Northumbria (Newcastle, Regne Unit) compta amb quatre milions d'euros de finançament de la Unió Europea. D'aquests, 511.250 són per a la UdL. El projecte té com a objectiu desenvolupar un sistema elèctric i de calor d'alt rendiment per a l'aplicació en habitatges individuals o petites empreses que permeti, mitjançant energia solar tèrmica, la generació de calor a temperatures de 250-280ºC, segons han informat des de la universitat lleidatana.

Segons ha explicat la catedràtica de l'EPS de la UdL i responsable del GREA, Luisa F. Cabeza, "està previst que la tecnologia proposada pugui proporcionar el 60% dels requeriments energètics, amb una reducció en costos del 20% en comparació amb les millors tecnologies disponibles de baixes emissions de diòxid de carboni".El grup de recerca GREA participa en activitats de R+D en sistemes d'emmagatzematge tèrmic (TES) d'alt rendiment sobre la base de materials de canvi de fase (PCM). Dins del projecte Innova MicroSolar, lidera les activitats d'investigació dedicades a la demostració: integració del sistema, avaluació i optimització. A banda de les activitats de recerca pròpiament dites, el GREA també té un rol destacat, en la comunicació i disseminació de resultats, segons informa la UdL. Una vintena d'investigadors dels nou socis del projecte participen en la reunió de llançament que es desenvolupa a la UdL entre dilluns i dimecres d'aquesta setmana. Provenen de la Universitá telematica e-campus, Enogia, Thermacore Europe Ltd, Eliantro S.R.L, S.TRA.TE.G.i.E. SRL, Sinagro Enginyeria, S.L.P i User Feedback Program SL.

Anar al contingut