Els alumnes del curs de cuina prenen nota de les explicacions del cuiner Mariano Gonzalvo. Imatge del 18 d'octubre del 2016. (horitzontal)
Els alumnes del curs de cuina prenen nota de les explicacions del cuiner Mariano Gonzalvo. Imatge del 18 d'octubre del 2016. (horitzontal)

Una vintena de restauradors del Pallars Jussà assisteixen a cursos de cuina creativa per professionalitzar el sector

ACN Tremp.-L'Ajuntament de Tremp, dins el programa Al Teu Gust, celebra el darrer seminari de cuina creativa destinada als restauradors de la comarca. Es tracta de diferents tallers on el cuiner Mariano Gonzalvo els ensenya tècniques modernes per aplicar a plats tradicionals. L'objectiu del curs és donar a les ofertes gastronòmiques dels restauradors un valor afegit en termes de modernitat, sense que perdin l'essència. La temàtica del curs s'ha programat a petició dels cuiners i per les necessitats formatives de cuina moderna que han detectat al territori. El programa Al Teu Gust vol professionalitzar el sector i que els restaurants del Pallars Jussà siguin més competitius i aconsegueixin la diferenciació entre ells.

Aquest és el darrer d'un total de quatre seminaris que s'han programat. El primer va servir per assentar les bases de la cuina tradicional. El segon seminari va mostrar com elaborar postres i el tercer va abordar la creativitat a la cuina. Aquest darrer a més d'aportar tècniques modernes els cuiners han tractat la improvisació a l'hora de fer receptes.Anna Ritz, regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Tremp, ha explicat que el projecte Al Teu Gust, aliments del Pallars, l'any 2013, va iniciar un programa de suport als restauradors de la comarca amb l'objectiu de conèixer la seva realitat i elaborar conjuntament un pla de treball que els fes més competitius. Gonzalvo ha afegit que durant aquest temps s'han detectat notables millores en la confecció de les cartes i en l'elaboració de determinats plats.

Anar al contingut