Barcelona

Una vintena de persones ocupen dos edificis a Ciutat Vella

Dues finques del Barri Gòtic de Barcelona han estat ocupades per 23 persones. Les fiques estan situades al carrer Amargós, numero 6, i 13-15 del carrer Magdalenes, a prop de la Via Laietana i la catedral. Aquesta ocupació s'emmarca dins d'una campanya "Per la Promoció de Vivenda Realment Pública" (PHRP) i s'adhereix a la Carta de Mesures contra la Violència Immobiliària i Urbanística. Aquest document està firmat per la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona, Arquitectes sense Fronteres i Plataforma per una Vivenda Digna. Demanen el dret recollit a l'article 47 de la Constitució Espanyola i la lluita contra el mòbing immobiliari.

Actualitzat
Segons han informat els nous inquilins, aquests edificis pertanyen a la cadena d'Hotels Catalonia, que té previst construir-hi un hotel. Aquesta informació, però, no ha estat confirmada per Hotels Catalonia.

Des que els ocupants van entrar als edificis, fa poc més de dos mesos, han rehabilitat els pisos i les escales que estaven abandonats des de feia cinc anys. A més han condicionat un local dels baixos on realitzen reunions i activitats.

Al districte de Ciutat Vella han reconegut conèixer la situació, però han indicat que en ser una propietat privada l'administració es veu limitada en les seves actuacions. Han admès que no hi ha perill per la integritat de l'edifici que no han causat problemes a altres veïns. Hotels Catalonia de moment tampoc ha posat cap denúncia contra ells.
Anar al contingut