Policia a Nigèria
Policia a Nigèria
Dakasoye

Una vintena de morts per un atemptat suïcida en una processó xiïta a Nigèria

Els fets han passat prop de Kano, al nord de Nigèria, quan es commemorava el 40 aniversari del dol xiïta de l'Ashura

RedaccióActualitzat

Com a mínim han mort 21 persones a causa d'un atemptat suïcida en una processó xiïta a la ciutat de Dakasoye, prop de Kano, al nord de Nigèria, segons han anunciat els organitzadors de l'acte. Entre els morts es podien veure cossos de dones i nens.

Muhammad Turi, membre del moviment islàmic de Nigèria que organitzava aquesta marxa simbòlica per commemorar el 40 aniversari del dol xiïta de l'Ashura ha declarat:

"Hem perdut 21 persones i moltes altres han quedat ferides."

Un testimoni ha explicat que l'explosió ha tingut lloc poc després que un home fos detingut per portar una bomba. Tots els indicis apunten a l'autoria del grup fonamentalista islàmic sunnita Boko Haram, que, segons xifres d'Amnistia Internacional, ha assassinat des del juny almenys 1.600 civils a Nigèria i els països veïns Camerun, Txad i Níger.

Boko Haram al nord de Nigèria

El grup, que utilitza sovint terroristes suïcides en llocs concorreguts per perpetrar els seus atacs, té la seva base d'operacions i la seva principal àrea d'actuació al nord-est de Nigèria, de majoria musulmana en un país dividit entre musulmans i catòlics.

Boko Haram lluita contra el govern nigerià per instaurar un califat islàmic al nord-est del país, en una campanya sagnant que s'ha cobrat la vida de més de 3.500 persones només el 2015.

Les comunitats xiïtes del nord de Nigèria ja han estat en altres ocasions objectiu de Boko Haram. El novembre de l'any passat, desenes de persones van morir en immolar-se un home durant una cerimònia xiïta que se celebrava a la localitat de Potiskum.

Anar al contingut