Els atacs a l'hospital de Metges sense Fronteres d'Idlib han causat set morts i una trentena de ferits (EFE)
Els atacs a l'hospital de Metges sense Fronteres d'Idlib han causat set morts i una trentena de ferits (EFE)
Damasc

Una vintena de morts en atacs d'avions russos contra dos hospitals a Síria

Els bombardejos han destrossat un hospital de Metges sense Fronteres d'Azaz i un altre centre de l'ONG siriana Associació Independent de Metges, prop d'Alep

RedaccióActualitzat

Una vintena de persones han mort a Síria en bombardejos, presumptament d'avions russos, contra dos hospitals d'ONGs, segons fonts de l'Observatori Sirià de Drets Humans (OSDH). Un dels atacs ha estat contra un centre de Metges sense Fronteres, a la província d'Idlib. Hi ha de moment set morts confirmats, més de trenta ferits i diversos desapareguts. A l'hospital hi han caigut quatre míssils i entre els desapareguts hi ha vuit membres del seu personal. Des que ha començat l'any, a Síria s'ha bombardejat 14 centres sanitaris d'aquesta ONG.

A la província d'Alep, un altre bombardeig, també atribuït a l'aviació russa, ha destruït un altre hospital de l'ONG siriana Associació Independent de Metges. Hi ha almenys 14 morts, entre ells alguns nens.

Els últims atacs també es van atribuir a Rússia, que va negar que en fos la responsable i en va culpar les forces de la coalició internacional liderada pels Estats Units. Fonts mèdiques sirianes van assegurar que els atacs als centres assistencials són tan freqüents que la gent sovint no hi demana atenció mèdica per por.

Aquest nou bombardeig passa tot just acabada la Conferència de Seguretat de Munic, on Washington i Moscou es van comprometre a intentar que hi hagués un alto el foc a Síria. Això és bastant improbable després de la tensió viscuda aquest cap de setmana entre Rússia i les forces d'Occident.

Anar al contingut