Islamabad

Una vintena de morts a Islamabad en un atemptat suïcida a prop de la Mesquita Vermella

Atemptat suïcida en ple centre d'Islamabad, capital del Pakistan. El balanç és d'almenys 19 persones mortes i una quarantena més de ferides. Segons sembla, la bomba anava dirigida contra un grup de policies que patrullaven a prop de la coneguda com a Mesquita Vermella. Nou de les víctimes són policies, que feien tasques de vigilància d'un grup d'islamistes que s'havien reunit a l'interior de la mesquita amb motiu del primer aniversari de l'assalt al temple, que l'any passat va costar la vida a almenys un centenar de persones. Segons sembla, les forces de seguretat es començaven a retirar a la caserna quan la bomba ha explotat.

Actualitzat

La Mesquita Vermella, situada en ple centre d'Islamabad, es va convertir a principis de l'any passat en un focus integrista i el seu principal clerge, Abdul Aziz, amenaçava amb atemptats suïcides en els sermons si no s'imposava al país la llei islàmica. Després de diversos intents frustrats de negociació, l'aleshores president pakistanès, Pervez Musharraf, va ordenar el desplegament de tropes i paramilitars al voltant del temple l'estiu passat.

Després de diversos dies de setge, el 10 de juliol va començar l'assalt militar del temple, en el qual un centenar de persones van perdre-hi la vida. Això, segons xifres oficials, tot i que una font dels serveis secrets va elevar el nombre de víctimes a més de 300.

L'assalt a la mesquita va desfermar l'ira dels extremistes, que van començar una campanya d'atemptats contra les forces de seguretat pakistaneses a diferents punts del país, entre ells Islamabad, però que va ser especialment sagnant a l'anomenat cinturó tribal, a prop de la frontera amb l'Afganistan.

Anar al contingut