Perpinyà

Una vintena de fotògrafs mostren al certamen de fotoperiodisme Visa pour l'Image el que han captat les seves càmeres

El certamen de fotoperiodisme de referència mundial Visa pour l'Image arrenca aquest dissabte a Perpinyà per mostrar al públic els esdeveniments que han captat una vintena de fotògrafs durant l'últim any.

RedaccióActualitzat
El fotoperiodisme té anualment una cita ineludible i aquesta arrenca aquest dissabte a Perpinyà. Conflictes bèl·lics, històries humanes, denúncies socials i naturalesa vistos des de les òptiques d'una vintena de fotògrafs s'exposen fins al 15 de setembre en diferents espais d'aquesta localitat en una nova edició del Visa pour l'Image.

El certamen, que compleix un quart de segle reivindicant-se com a garant de la democràcia, és fotografia --en concret 23 exposicions totalment gratuïtes--, però també molt més. Trobades professionals per debatre sobre el present i el futur de la professió o vetllades de projeccions que repassen els esdeveniments dels últims dotze mesos i aprofundeixen en temes d'actualitat, o retrospectives, completen l'oferta.

El Visa pour l'Image ja no necessita padrins. S'ha convertit en una referència del sector i amb molt bones perspectives de futur, segons els organitzadors, que destaquen haver aconseguit atraure l'atenció del públic, que creix entre un 3 i un 5% cada any. L'any passat es van aconseguir 230.000 visitants i prop de 3.000 professionals inscrits.

La cita anual comporta un impacte econòmic de més de tres milions d'euros per a Perpinyà.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut