Barcelona

Una vintena de famílies rebran 6.000 euros per escolaritzar els fills en castellà el curs que ve

Els pròxims mesos, l'Estat descomptarà uns 120.000 euros a la Generalitat per l'escolarització en castellà d'aquests alumnes

RedaccióActualitzat

Una vintena de famílies cobrarà 6.000 euros del Ministeri d'Educació perquè els seus fills puguin estudiar en castellà el curs vinent, tal com recull la LOMCE, segons ha informat avui la consellera d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Ruiz.

En declaracions a Catalunya Informació, la consellera Ruiz ha calculat que els pròxims mesos l'Estat descomptarà uns 120.000 euros a la Generalitat per aquesta vintena d'escolaritzacions. No obstant això, no és clar el centre on podran cursar aquest ensenyament en castellà els fills d'aquesta vintena de famílies, ja que la consellera ha assegurat que perseguiran la picaresca i no pagaran l'escolarització en centres privats a alumnes que ja estaven matriculats en aquests centres.

La compensació de 6.000 euros es recull en un Reial Decret que la regula en el cas dels pares i mares que hagin demanat sense èxit a la Generalitat l'escolarització dels seus fills en castellà a centres públics, i suposa el cost equivalent calculat pel Ministeri d'Educació al de l'escolarització pública d'un alumne.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut