Barcelona

Una vintena de detinguts i d'escorcolls en una operació contra la banda llatina Black Panthers

Entre els detinguts hi hauria els dos màxims líders de la banda a Catalunya, que han estat localitzats als seus domicilis a l'Hospitalet de Llobregat i a Esplugues. L'actuació pretén desmantellar el grup, que està especialitzat en el tràfic de drogues, sobretot marihuana.

RedaccióActualitzat
Una macrooperació dels Mossos d'Esquadra contra la banda llatina dels Black Panthers ha acabat aquesta matinada amb 24 detinguts i 2 imputats per diversos delictes. En l'operació, que encara està oberta, hi participen 150 agents en un desplegament simultani que s'ha fet a Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat i Saragossa, on s'han fet una vintena de registres.

Segons fonts coneixedores de la investigació, entre els detinguts hi ha els dos màxims líders dels Black Panthers a Catalunya, que han estat localitzats als seus domicilis a l'Hospitalet de Llobregat i a Esplugues.

Al barri barceloní de Sants, s'han practicat alguns dels escorcolls. En un d'aquests s'ha detingut una persona i s'han decomissat diverses plantes de marihuana. A l'Hospitalet, són dues les persones detingudes.

L'actuació pretén desmantellar la banda llatina Black Panthers. Els seus membres són majoritàriament dominicans i se'ls atribueix delictes com ara tràfic de drogues, extorsió, retenció il·legal i temptativa d'homicidi. En els últims anys, els Black Panthers han guanyant terreny a bandes com els Latin Kings o els Ñetas i s'haurien especialitzat en el tràfic de drogues, sobretot marihuana.

El conseller d'interior, Ramon Espadaler, ha qualificat l'operació de molt important en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio".








VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut