Girona

Una vintena de detinguts acusats de robar coure en set operacions a diferents comarques gironines

Set operacions diferents dels Mossos d'Esquadra els últims dies a l'Empordà i a la Garrotxa han permès detenir una vintena de persones acusades de robar coure, metall i ferralla. Sis dels detinguts estan acusats de robar trams vells de vies de tren.

Actualitzat
A Palau de Santa Eulàlia, a l'Alt Empordà, van enxampar fa dues setmanes tres homes, tots veïns de Figueres, que estaven tallant vies de tren velles i les carregaven en una furgoneta per vendre'n el ferro. En tenien més de vint trossos d'uns cinquanta quilos cadascun.

D'altra banda, la setmana passada a Sant Mori, a la mateixa comarca, tres homes més, veïns de Sant Miquel de Fluvià, feien el mateix carregant trams de vies ferroviàries en desús al remolc d'una furgoneta.

A banda d'aquests dos casos, en cinc operacions policials més han detingut els presumptes assaltants d'un antiquari de la Bisbal on van robar peces de llautó i ferro, uns altres a Pals per endur-se'n ferralla de la deixalleria i a Ullastret, perquè sostreien ferro d'una finca particular. L'últim cas, a la Vall d'en Bas, a la Garrotxa, va fer aturar un vehicle per un control d'alcoholèmia, i es va descobrir que la part de darrere estava plena de bobines de coure, del qual ara s'investiga l'origen.
Anar al contingut