Una estació de tren a Bèlgica, on no circulen trens per la vaga general (Foto: Reuters)
Una estació de tren a Bèlgica, on no circulen trens per la vaga general (Foto: Reuters)
Brussel·les

Una vaga general contra les retallades paralitza Bèlgica coincidint amb la cimera dels 27

El trànsit de trens està aturat a Bèlgica i molts altres serveis funcionen a mig gas en una jornada de vaga general convocada pels tres principals sindicats contra les retallades anunciades pel govern de Di Rupo. L'aturada i les protestes coincideixen amb la cimera extraordinària dels 27 a Brussel·les. Les autoritats han previst l'aterratge dels avions dels caps d'Estat i de govern en un aeroport militar a prop de la capital per tal que no tinguin problemes si hi ha aturades als aeroports.

RedaccióActualitzat
Bèlgica es mobilitza aquest dilluns contra les retallades del govern del socialista Elio Di Rupo, que iniclouen ajornar l'edat de jubilació i reduir les prestacions d'atur. Les protestes estan convocades pels tres sindicats i coincideixen amb la cimera dels caps d'Estat i de govern a Brussel·les.

El servei de trens està interromput al país i als aeroports, hi ha vols anul·lats. En alguns punts de la xarxa viària del país, hi ha bloquejos per les protestes sindicals, com ara en la carretera que uneix amb Alemanya des d'Hauset. A Brussel·les, els autobusos, tramvies i metro no circulen.

A més del transport, la vaga també es fa notar a les escoles i hospitals, que ofereixen serveis mínims. Empleats de grans superfícies, bancs i correus s'han unit també a les protestes, que duraran 24 hores.

Anar al contingut