Alguns dels interns s'han tancat a la terrassa del CIE d'Aluche
Alguns dels interns s'han tancat a la terrassa del CIE d'Aluche

Una trentena dels immigrants tancats al CIE de Madrid s'amotinen durant 12 hores

Han pujat al terrat, on han cridat frases reclamant llibertat i dignitat, i han baixat voluntàriament al matí després d'estar-hi tota la nit, amb la policia acordonant la zona

RedaccióActualitzat

Al barri d'Aluche, al sud de Madrid, una seixantena d'interns del Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) s'han amotinat aquesta matinada de dimarts a dimecres. Amb pals i trossos de mobles com a armes intimidatòries han intentat fugir del centre, i quan els ho han impedit, una trentena han aconseguit pujar a la terrassa de l'edifici i s'hi han quedat a pesar dels intents d'obligar-los a entrar.

Un cop a la terrassa la situació s'ha calmat. Tot i això els amotinats han cridat consignes reclamant llibertat i dignitat. El motí ha acabat unes hores després quan, poc abans de dos quarts de deu del matí, la trentena de persones de la terrassa han decidit abandonar la concentració i tornar a entrar a l'edifici. Segons s'ha informat, ho han fet de manera voluntària.

Regidors de l'Ajuntament han intentat entrar

Mentre ha durat el motí la policia ha acordonat la zona per impedir que ningú s'acostés a l'edifici. Una delegació de l'ajuntament, governat per Ahora Madrid, així com un grup de diputats de Podem, hi han anat de matinada, però s'han hagut de quedar al carrer perquè la policia no els ha deixat passar. El regidor de Salut, Seguretat i Emergències de l'Ajuntament de Madrid, Javier Barbero, ha dit a Twitter que la seva intenció és entrar-hi per saber què estava passant a dins:

 


 

Anar al contingut