Imatge aèria d'una zona d'habitatges del nord de San Francisco devastada pel foc (Reuters)
Imatge aèria d'una zona d'habitatges del nord de San Francisco devastada pel foc (Reuters)
Sonoma, EUA

Una trentena de morts i 500 desapareguts en els incendis al nord de Califòrnia

Una vintena de focs han cremat més de 77.000 hectàrees i 3.500 edificis des de diumenge i han obligat a evacuar 50.000 persones

RedaccióActualitzat

Almenys 31 persones han mort en els incendis que des de diumenge cremen al nord de l'estat nord-americà de Califòrnia. També es busca més de 500 persones que no estan localitzades. Els bombers encara no han pogut controlar les flames, que ja han arrasat 77.000 hectàrees.

Hi ha una vintena de focus que avancen amb força als comtats de Sonoma i Napa, molt coneguts per les seves vinyes, a pocs quilòmetres al nord de San Francisco. Els incendis ja han cremat uns 3.500 edificis, entre habitatges i comerços, i 50.000 persones han hagut de marxar de casa seva. 

Les últimes estimacions del Departament Forestal i Protecció contra incendis apunten que la vintena de focs continuen actius i dispersos per moltes zones, però que un dels principals, el de Tubbs, ha començat a ser controlat

 

 

En les últimes hores d'aquest dimecres, les flames s'han revifat a causa del retorn del fort vent anomenat "diablo", molt calent i sec. El president dels Estats Units, Donald Trump, ha aprovat la declaració de zona catastròfica, per poder destinar fons federals a la reconstrucció de les zones devastades pel foc.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut